Полицията чества професионалния си празник
На тържествена церемония ще бъдат наградени служители на реда, проявили висок професионализъм
Видяна: 62|
Коментари: 1
  • Най-четени
  • Най-коментирани

Топ предложения


  • 0
    0
МВР въвежда нови правила за приемането на дарения
Българската полиция отбелязва днес професионалния си празник. За първи път този ден е отбелязан на 21 ноември 1924 г. (ст. стил Св. Архангел Михаил). Традицията е прекъсната след 1943 г.  По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден - 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция.

С решение на Министерски съвет от 29 януари 1999 г денят е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР.

Тази година честването ще започне в двора на полицейската академия, пред паметника на загиналите служители на Министерството на вътрешните работи, където в знак на почит към колегите си, полицаите ще положат венци и ще издигнат българския флаг, ще бъде отслужен и водосвет за здраве.

Празникът ще продължи с тържествена церемония, на която ръководството на вътрешното министерство ще награди полицаи, проявили  висок професионализъм и дали съществен принос при изпълнението на професионалните си задачи.

Денят ще бъде отбелязан и в областните дирекции на полицията в страната с "Ден на отворените врати", предвидени са и различни други инициативи.

Дирекция "Специализирани полицейски сили" също ще отвори врати за гражданите и ще посрещне деца от няколко столични училища.
Коментари (1)
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: