Самотна майка от Пловдив се бори за жилище
Преди дни от общината предложили да си избере между три апартамента в квартал "Столипиново"
Видяна: 12|

Топ предложения


  • 0
    0

Близо девет години продължава битката на една самотна майка от Пловдив с чиновниците от общината. Валерия Вълчанова живее сама с 12-годишната си дъщеря в боксониера в пловдивския квартал "Тракия" от три години. Жилището й е предоставено от общината, от фонд "Резервен" като крайно нуждаещ се. Договорът й обаче е изтекъл преди година, жената има заповед за пренастаняване в друго жилище. Месеци наред обаче от общината не й предоставят такова жилище.

Преди дни от общината предложили да си избере между три апартамента в квартал "Столипиново". Те били в окаяно състояние, затова Валерия приема предложението като подигравка:

"Минахме през входа на съседите за едното жилище, защото общината няма ключ, съседите са си преградили етажа, прозорецът беше закован с ламарина, другото на осмия етаж беше с мухъл и течове от тавана", разказва Валерия.  

Екипът на bTV поиска да надникне в едно от предоставените жилища, но те се оказаха по-добре охранявани от кмета на града.

"Знаете, че се създаде програма "Столипиново", чиято цел е малкото останали българи да бъдат преместени в други квартали, не е нормално тази жена да отива да живее там, ще се задействам лично да реша случая”, обеща кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

След намесата на екипа ни, чиновниците се задействаха и Валерия получи предложения за нови две жилища в друг квартал.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА