Какво да си готвим според зодията
Астроложката Марияна Добранова дава съвети по темата в новата си книга - "Зодии на вкус"
Видяна: 43|
  • Най-четени
  • Най-коментирани

Топ предложения


  • 0
    0

Има ли нещо общо между зодиите и храненето, както и вярно ли е, че раците са най-добрите кулинари? Астроложката Марияна Добранова дава отговор на тези въпроси в новата си книга - "Зодии на вкус". Официалната премиера на книгата ще се състои този четвъртък на 26 ноември.

Каква е зависимостта между астрологията и кулинарството, вижте в репортажа на Поли Ботева.

В продължение на три години Марияна Добранова прави наблюдения върху представители на различни зодии. В резултат тя изготвя книга с полезни и вредни храни за всеки зодиакален знак, както и начини, по които да се приготви храната.

"Нашата зодия, нашият зодиакален знак до голяма степен отговаря на нашия темперамент, а нашият темперамент до голяма степен може да бъде повлиян от определена група храни, напитки и всички други неща, които ни карат да се чувстваме удобно", каза Добранова.

"Всеки по някакъв начин има отношение към храната", беше категорична тя.

Освен рецепти, в книгата има и описание на всеки зодиакален знак и характеристиките му. Оказва се например, че едни от най-големите чревоугодници са Раците. Представителите на тази зодия обаче трябва да внимават с доматите, тъй като те не са препоръчителни за тях. За сметка на това всички видове зеленчуци са много подходящи за Овните.

Телците пък трябва да избягват гъби и консерви.

"Телецът има ненаситно око, той иска всичко вкусно, много. И те търсят не просто да се нахранят, те искат да седнат удобно в ресторант, да се нахранят, със съответните напитки", обясни още Добранова.

Лъвове и Близнаци не могат без месо. Девите пък обичат диетична храна, но избягват грейпфрут и лук. Патладжан и картофи пък са храните, които Стрелецът е добре да премахне от менюто си.

"Стрелците са тези, които поръчват цялото меню в ресторанта. А водолеите - за тях каквото им кажеш, че е полезно, те правят точно обратното, ядат точно обратното, но като цяло също обичат да експериментират", заяви астроложката.

За Рибите е характерно това, че те нямат някакво особено отношение към храната, а по-скоро я приемат като окраса за масата. И все пак обичат плодове, зеленчуци, телешко месо. Но трябва да са много внимателни, защото от всички зодии, именно те са най-склонни към хранителни отравяния.

"Аз наистина обичам приготовлението на храната, но за мене е в пъти по-важно да я представя по съответния начин и съм много по-склонна да мисля и да дам енергия и мисъл върху това", сподели Ива Екимова, зодия Риби.

"Не съм човек чревоугодник в никакъв случай и в никакъв случай храната не е нещо много специално за мене, което така, на всяка цена, да искам да имам да ям. Разбира се, имам храни, които предпочитам. Обикновено това не са месни храни", каза на свой ред Илияна Раева, Зодия Риби.

Всички храни, които се приемат за афродизиаци пък са любими на Скорпиона. Представителите на тази зодия залагат на пикантна и изискана храна.

"Отношението ми е много специално, обичам интересна храна, да е вкусна, много пикантна", каза Елена Петрова, зодия Скорпион.

"Всичко ям, единственото, което не ям е люто, просто не ми харесва на вкус. Иначе предпочитам българските храни, традиционни неща, бабини манджи със сос, сарми, пълнени чушки", каза Мадлен Алгафари, също зодия Скорпион.

Много млечни храни и сладкиши може да си позволи Козирогът. Шоколад и десерти са любимата храна и за представителите на зодия Везни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА