Говорител на прокуратурата обеща: Връщаме детето на Яна днес
Руси Алексиев заяви в студиото на "Тази сутрин", че се очаква днес малкият Емил да се върне при своята майка
Видяна: 93|
Коментари: 19
  • Най-четени
  • Най-коментирани

Топ предложения


  • 0
    0
Говорител на прокуратурата обеща: Връщаме детето на Яна днес
60876347.jpg

Продължава казусът с адреналинката Яна и нейното дете, което тя все още не може да прибере при себе си, тъй като бившият и съпруг Ивайло, който е баща на Емил, отказва да го предаде.

"Вчера беше насрочено поредното принудително отнемане на детето, аз бях допуснат в къщата на бащата на Ивайло, но то не беше там”, разказа в студиото на "Тази сутрин” частният съдия изпълнител Стоян Якимов.

Според него от тук нататък такова предаване на детето може да бъде насрочвано и ежедневно, докато то не бъде открито, въпросът е да се знае къде се намира.

"Ивайло Лаков не се крие като престъпниците, но няма как да го накараме да каже къде е детето. То не се води отвлечено, тъй като той му е биологичен баща. Детето в момента се използва като залог за разрешаване на междуличностни отношения между Яна и Ивайло”, казва началникът на  “Криминална полиция” в 6-то районно полицейско управление Петър Грошлев.

Той поясни, че прокуратурата е сезирана още миналата седмица, след като Ивайло е отказал да изпълни задължението си да предаде детето.

"Детето е най-висшата ценност и с неизпълнението на съдебната заповед Ивайло плюе в лицето на цялото общество”, заяви Стоян Якимов.

Оказа се, че казусът на Яна не е единствен. Стотици родители в България са в същото положение.

Идентичен е случаят на Румяна Кънева от Етрополе и 5-годишния и син Антон, за който bTV сигнализира в началото на годината.

Преди повече от година бащата на Антон го взима по време на отпуската си и повече не го връща.

Въпреки че Румяна е спечелила делото за родителските права и върху двете си деца – Лилия и Антон, социалните работници в Козлодуй отказват да й съдействат, тъй като поведението на детето показвало “ясно и категорично, че иска да е при бащата”.

“Никакво съдействие не съм получила от институциите до момента”, казва Румяна. Тя уточни, че и предстои дело на трета инстанция през ноември тази година в София и се надява тогава да се реши съдбата и на двете й деца.

“Прокуратурата и полицията не могат да огреят навсякъде. Има специализирани институции, които се занимават изключително с подобни казуси”, заяви в директен телефонен разговор от студиото на “Тази сутрин” говорителят на Софийска районна прокуратура Руси Алексиев.

След края на предаването Алексиев заяви пред продуцента на "Тази сутрин" Валерия Чанкова, че днес се очаква детето да бъде предадено в прокуратурата и впоследствие на неговата майка Яна.

Коментари (19)
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: