Веселин Маринов с песен за добротата и коледен албум
Певецът ще изнесе и серия от концерти през декември
Видяна: 187|
Коментари: 6

Топ предложения


  • 0
    0
Веселин Маринов с песен за добротата и коледен албум
60878578.jpg

Новата песен на Веселин Маринов – "Доброта” предизвика много голям интерес след представянето й във "Великолепната шесторка”. Това сподели самият изпълнител и обясни, че песента е на поета Александър Петров и композитора Светослав Лобошки и ще бъде част от втория коледен албум на певеца, който ще излезе на 1 декември и ще се казва "Най-скъпият подарък на света”.

"Това е моят начин на живот и потребност да пея за това, което ме вълнува. Затова моите социални песни винаги са присъствали, били са неделима част от репертоара ми”, каза Веселин Маринов.

Певецът обясни, че първоначално песента е била замислена като коледна, но "самата музика подсказа, че тя може да стане една голяма песен, надминаваща коледната тема. Когато Сашо ми даде текста, аз се разплаках от първия път и разбрах, че ще направя всичко възможно оттук нататък да направим един голям подобаващ клип на тази песен, да има тя възможност да стигне до повече хора.”

Веселин Маринов сподели, че заедно със Светослав Лобошки са обсъждали възможността да участват с песента "Доброта” на конкурса Евровизия. "Много болезнена тема е за мен Евровизия. Аз съм живял 5 години в Германия и тогава фестивалът беше много шлагерен. Разчиташе се на музиката, на певческите данни на един изпълнител, докато сега вече Евровизия разчита на атракцията, на шоуто, на балета, на самото сценично поведение. Самото определяне стана субективно”, каза Маринов. "Аз участвах в Евровизия първата година, когато България имаше възможност пак с песен на Светльо Лобошки – европейска песен с много пеене, с много хубав изнесен припев, но изглежда тогава критерият вече започна да се променя, отпаднах още на първи тур и разбрах, че това е затворена страница, колкото и да обичам този конкурс и да имам желание да го гледам.”

Веселин Маринов ще изнесе серия концерти през месец декември, като първият е на 5 декември, а този в зала 1 на НДК – на 17 декември.

Коментари (6)
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: