Откриха мъртво момчето, изчезнало в Шумен
11-годишният Присиян Иванов беше обявен за издирване вчера; детето е било убито, има задържан
Видяна: 374|
Коментари: 118

Топ предложения


  • 0
    0
В Шумен издирват безследно изчезнало дете
60909624.jpg
11-годишният Присиян Иванов от Шумен, който беше обявен за общодържавно издирване, е открит мъртъв. Детето е било убито, а по тялото му има 8 прободни рани. Трупът е открит в подземните помещения на недостроения Търговски дом в центъра на Шумен от полицаи.

Задържаният за убийството е 21-годишен младеж, който страда от психично заболяване. Той е направил пълни самопризнания. За извършеното от него законът предвижда от 15 до 20 години или доживотен затвор. Тепърва съдебно-медицинска експертиза ще доказва съзнавал ли е постъпката си.

По време на разпита убиецът е разказал, че двамата с Присиян са се скарали, започнали да се боричкат, при което Присиян бил наръган няколко пъти с нож в областта на врата.

Има данни, че заподозреният е опитал да изгори тялото, за да заличи следите си.

Предстои да бъде направена аутопсия на тялото, която ще даде повече подробности, уточни директорът на шуменската полиция Любомир Христов. По думите му предстоят и други следствени действия, сред които повторен оглед на мястото, където беше намерен трупът на момчето.

За жертвата

Присиян е бил будно дете, разказва директорката на училището, в което е учил. Справка в дневника показва, че не веднъж е получавал забележки за поведение.

"Много будно дете, малко импулсивно действаше, малко по-зряло от връстниците си", разказа Ирина Иванова - педагогически съветник, СОУ "Йоан Екзарх Български".

В дневника е отбелязано още, че в края на миналата година е откраднал напитки от местния магазин.

В деня преди Присиян за последно да излезе от дома си е поискал компютър или поне телевизор.

Убийство за 30 стотинки?

По първоначалните изявления на отговорните институции става въпрос за убийство за 30 стотинки.

Според говорителя на полицията в Шумен първоначалните обяснения, които е дал заподозреният са, че е държал 30 стотинки на момчето, заради които между двамата е възникнал конфликт. Тепърва обаче тези твърдения ще бъдат проверявани.

Присиян беше обявен за общодържавно издирване вчера. Той изчезна в неделя вечерта, след като излязъл да играе около 17 ч. пред блока. До 22 ч. обаче не се прибрал и след като не отговарял на мобилния си телефон, майка му се обадила в полицията, за да обяви, че е изчезнал. Разследващите открили трупа на детето още вчера - около 16 - 17 часа.
Коментари (118)
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: