Обявяват обобщените резултати от всички матури в петък
Изненадахме, след като избрахме автори, които не се въртят в частните уроци, коментира Сергей Игнатов
Видяна: 511|
Коментари: 3

Топ предложения


  • 0
    0
Игнатов: Платеното обучение не може да е по-малко от издръжката на студент
Снимка: БГНЕС
В петък ще бъдат готови обобщените резултати от всички държавни зрелостни изпити, каза пред журналисти заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милка Коджабашиева, след изтеглянето на варианта за изпита по математика след седми клас. По думите й след сряда ще бъдат готови резултатите от матурата по български език и литература, за да могат да се видят от зрелостниците.

Разследването на ГДБОП за изтичането на информация от матурата по български език и литература продължава, каза министър Сергей Игнатов. Той добави, че ще може да съобщи повече информация, след като получи доклад по случая от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

На въпрос, че адвокатът на уличения служител от МОМН Красимир Лефтеров, за изтичането на информация от матурата по български език е заявил, че знае кой е човекът, дал информация за матурата, Сергей Игнатов каза, че не е адвокат на Лефтеров и не може да отговори на този въпрос.

Министърът заяви, че Лефтеров е имал някаква връзка с изтичането на информацията, след като е знаел темата. Много е странно, как тези примерни тестове, които е давал Красимир Лефтеров на дъщеря си, са се оказали същите,
посочи министърът.

Изборът на разказа "Вида" от Иван Джуренов за преразказа на изпита по български език и литература след седми клас беше удачен вариант, много ученици, излизайки от училищата в петък заявяваха, че преразказът е бил лесен, коментира министърът на образованието по повод на мнения на родители и ученици, че в текста е имало много архаизми, а самият автор е бил непознат на децата, дори и на филолози.

Изненадахме всички седмокласници, след като избрахме автори, които не се въртят в частните уроци и в частните школи, каза днес министър Игнатов. Той посочи, че във всички текстове е имало непознати думи, но децата не са били длъжни да ги употребяват. Учениците имаха 15 минути да се запознаят с текста за преразказа, добави министърът.

"Никога няма угода, ако учениците знаеха текста, щяха да кажат, че е изтекла информация, а сега, когато не го знаят, отново са недоволни", коментира Сергей Игнатов.
Коментари (3)
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: