Нова наредба дава на повече социално слаби пари за отопление
Държавата вече ще дава помощи и на тези, които са продали имот през последните пет години
Видяна: 142|
Коментари: 0

Топ предложения


  • 0
    0
Нова наредба дава на повече социално слаби пари за отопление
60908536.jpg
Промяната на нормативната уредба разширява кръга на социално слабите, които имат право на пари от държавата за отопление през зимата. Срокът за кандидатстване в социалните служби е до края на месец октомври.

Петко и Ирина Павлови са пенсионери - той по болест, тя - по възраст. Живеят със сина си - инвалид, а месечния доход на семейството е 480 лева. От пет години тези хора получават от държавата пари за отопление.

"Помощ е, как? Двеста лева са си. Пет лева да ти даде човек е добре дошло за хляба днеска, как не. Добре дават, да продължават да ги дават", признава Ирина Павлова.

От тази година повече социално слаби ще получат пари за отопление през зимата. Скъсява се срокът за регистрация в бюрата по труда - от девет на шест месеца. Държавата вече ще дава помощи и на тези, които са продали имот през последните пет години.  

"Право на такива помощи имат лицата, при които стойността на продажбата не надхвърля 60-кратния размер на гарантирания минимален доход и сумата на сделката е по-малка от 3 900 лева”, обясни Диана Йончева - експерт в регионална дирекция "Социално подпомагане” – Плевен.   
Тази година всяко домакинство, одобрено от социалните служби, ще получи по 286,60 лева за отопление. Срокът за подаване на молбите е 31 октомври. Освен документите за сделки с имоти са необходими удостоверения за брутни заплати, бележки за получени ренти, медицинско удостоверение от ТЕЛК, а и за тези, които са на парно - последната платена фактура.
Коментари (0)
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: